Sådan kan i dyrke sikker sex

Par i sengen med kondom
Sådan kan i dyrke sikker sex
Henrik Andersen
-
30/03/2023
-

Uanset, om du har en fast partner eller flere forskellige sexpartnere, så er det vigtigt, at I dyrker sikker sex. Her finder der forskellige former for prævention, hvor kondomet er det mest udbredte. Der findes dog mange andre former for prævention og måder, hvorpå du kan dyrke sikker sex – og det får du en lang række gode råd til her.

Sikker sex handler ikke kun om at undgå graviditet

Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at sikker sex ikke blot handler om at undgå uønsket graviditet, men også om at beskytte sig mod seksuelt overførte sygdomme. Derfor er det vigtigt, at du og din partner har en åben og ærlig kommunikation omkring jeres sexliv, selvom det måske kan føles ubehageligt at tage emnet op.

Kondomet er stadig den mest udbredte form for prævention, og det er også en effektiv måde at beskytte sig mod sexsygdomme på. Det er vigtigt at bruge kondomet korrekt, så det ikke springer eller falder af under samleje. Hvis du ikke har erfaring, kan du eventuelt øve dig alene inden samleje med en partner. Køb kondomer her.

Undgå graviditet med prævention

Hvis du ønsker en mere langvarig form for prævention, så kan du overveje p-piller eller spiral. Disse former for prævention beskytter dog ikke mod sexsygdomme, så det er stadig vigtigt at bruge kondom, hvis du har flere forskellige sexpartnere. Der findes også en række andre former for prævention – eksempelvis p-stav og p-ring.

Vil du være på den sikre side, er det altid en god idé at tage til lægen for at blive undersøgt for forskellige sexsygdomme, hvis du indleder et seksuelt forhold til en ny partner. Har du flere skiftende sexpartnere, bør du blive testet jævnligt, så du er sikker på, at du ikke er blevet smittet og dermed kan smitte andre.

Undgå graviditet med prævention

Slikkelapper er en type sexlegetøj, som bliver brugt i forbindelse med oralsex. De er normalt fremstillet af en form for tyndt latexmateriale, der skal placeres over skeden og skamlæberne under oralsex. Materialet på slikkelapperne kan have forskellige smagsstoffer, som kan gøre det mere behageligt for den person, der giver oralsex.

Selvom slikkelapper kan hjælpe med at mindske risikoen for nogle former for kønssygdomme, kan de ikke beskytte mod alle typer af kønssygdomme. Derfor er det stadig vigtigt at bruge kondom eller andre former for beskyttelse under samleje, selvom du bruger slikkelapper under oralsex.

Som nævnt, kan du få slikkelapper i mange forskellige smagsvarianter, og du kan også finde slikkelapper med forskellige teksturer og former, som giver modtageren ekstra stimulation. Nogle foretrækker at bruge slikkelapper, mens andre finder det unødvendigt eller ubehageligt, men de kan beskytte mod visse former af sexsygdomme.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!